Hey! Welkom op mijn persoonlijke pagina!

Heyo!

Mijn naam is Glenn Jansen, ik ben 23 jaar oud. Geboren en getogen in Arnhem woon ik inmiddels al enige tijd met mijn vriendin samen in Huissen. We hebben in juli van 2023 ons eerste huisje gekocht - een mijlpaal in ons leven! Het is een opknapper, maar we hopen er vóór de kerst in te zitten. ;)

Al sinds ik klein ben heb ik een grote affiniteit voor consumentenelektronica, met nadruk op computers. Logischerwijs heb ik in mijn schoolperiode véél gegamed. Dat doe ik nu ook nog steeds, maar ik kom er niet meer zo veel aan toe met mijn drukke leven. Tegenwoordig ga ik namelijk vaak met vrienden wat leuks doen. Naar de stad, poolen, een film kijken of een spelletjesavond. Als ik wat tijd voor mijzelf vind rust ik graag uit door films en series te kijken. Ik ben vooral fan van Marvel, sci-fi en docuseries. Ook de Joe Rogan Experience en de Dagkoers van het FD vind ik leuke podcasts.

Hoewel ik makkelijk kan praten vind ik het best moeilijk om goed over mijzelf te praten. Ik zie mijzelf als een relaxte persoon. Dat heb ik naar mijn mening te danken aan het feit dat ik vrij direct ben. Rechtvaardigheid, eerlijkheid en kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Ik spreek uit wat ik denk en daardoor kan ik stress goed loslaten. Wel realiseer ik me dat ik soms iets te direct ben, maar daar werk ik hard aan.

Ik ben daarnaast een levensgenieter. Ik wil dan ook graag nu carrière maken, zodat ik in de toekomst meer tijd voor mijzelf, mijn vriendin en mogelijk later mijn kinderen heb. Kunnen leven zonder te kijken naar het prijskaartje is voor nu mijn focus. In de toekomst zou ik het heel gaaf vinden als ik veel kan bijdragen aan de maatschappij en de ontwikkeling van ons land en van de wereld.

Ik kan nog veel meer over mijzelf vertellen, maar dan wordt het een beetje een lang verhaal ;). Wil je met mij connecten? Doe dan een appje, mailtje, belletje of stuur me een LinkedIn bericht!

Groetjes,
Glenn Jansen
Glenn Jansen

Contactgegevens

Ik beheers deze talen

Nederlands

Moedertaal

Engels

Volledige professionele vaardigheid

Duits

Basisvaardigheid

Opleidingen

Junior Accountmanager (MBO4)

School: Rijn IJssel college in Arnhem
Diploma: Ja
Periode: 2018 - 2020

Deze opleiding heb ik dankzij mijn opgedane kennis in mijn werk en gedurende mijn voorgaande opleidingen in slechts 2 jaar kunnen afronden.

Commerciële Economie (Bachelor)

School: HAN Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Diploma: Nee
Periode: 2017 - 2018 

Hoewel ik ontzettend veel heb geleerd over marketing, sales, onderzoek en economie op deze opleiding, heb ik door omstandigheden helaas niet de propedeuse gehaald. Hierdoor moest ik de opleiding verlaten.

Communication & Multimedia Design (Bachelor)

School: HAN Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Diploma: Nee
Periode: 2016 - 2017

Deze opleiding heb ik slechts het eerste half jaar gevolgd. Vers van het havo en ik kwam er al vrij snel achter dat ik de verkeerde keuze had gemaakt qua opleiding. Dat kwam doordat ik niet wist wat ik wou gaan doen en - een oude cliché - ik ging mijn vrienden achterna.

Tóch heb ik tijdens mijn halfjaar wel veel geleerd over communicatie, grafisch vormgeven en het werken met tools zoals Photoshop en Illustrator.

Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs

School: Over Betuwe College Elst (OBC Elst)
Diploma: Nee
Periode: 2011 - 2016

Op de middelbare school heb ik de eerste twee jaar op atheneumniveau les gehad. Echter zonder de aanvullende vakken Grieks en Latijns. Vanaf het tweede leerjaar kreeg ik les in de Duitse taal.

In havo-4 heb ik gekozen voor het profiel Economie en Maatschappij. Mijn keuzevakken waren M&O (Management & Organisatie) en Duits. Verder had ik Engels, Nederlands, geschiedenis, economie, maatschappijleer en wiskunde A in mijn vakkenpakket.

WERKERVARING

jul. 2023
heden
Online Assistants
Bedrijfsleider
In de beginmaanden van 2023 heb ik gesprekken gehad met de eigenaar van Online Assistants over onze eigen toekomst en de toekomst van het bedrijf. Hij liep al enige jaren mee als schildersleerling bij zijn buurman, omdat hij het een zeer leuk beroep vindt. Met een kleintje op komst paste de drukte van het kantoor niet meer bij hem en het schilderen gaf hem ruimte en rust. In overleg met mij heeft hij besloten om een stapje terug te nemen en beroepsschilder te worden.

Sinds juli van 2023 mag ik mij dan ook bedrijfsleider van Online Assistants noemen. Een hele eer en enorme uitdaging waarin ik een team van 5 professionals en een handje vol weekendhulpen aanstuur. Ik ben direct aan de slag gegaan met het implementeren van mijn missie: het automatiseren en stroomlijnen van processen, zodat we met een gestructureerd assortiment een snel schaalbaar bedrijf kunnen ontwikkelen.

In de eerste maanden ben ik direct aan de slag gegaan met gesprekken met leveranciers om onze producten/diensten en onze prijzen te stroomlijnen zodat we structuur creëren in onze dienstverlening en er duidelijke en ruime winstmarges zijn. Op basis van het vernieuwde assortiment ben ik met het team aan de bak gegaan om ons operationele processen aan te passen zodat deze aansluiten op het nieuwe assortiment.

Verder ben ik kritisch gaan kijken naar ons software pakket. Deze heb ik geprofessionaliseerd en geoptimaliseerd door o.a. over te stappen naar Google Workspace, een projectmanagement systeem te implementeren (ClickUp) en samen met software developer stagiaires een eigen CRM-systeem te ontwikkelen welke is afgestemd op onze behoeftes, zodat we kunnen afstappen van HubSpot.

Gepaard met deze ontwikkelingen ben ik ook bezig geweest met het opzetten van verschillende saleskanalen. Voorbeelden hiervan zijn o.a.:

- Cold canvassing met stagiaires via telefonische acquisitie,
- Cold canvassing via direct e-mail marketing
- Benaderen van klanten en resellers voor upselling
- Benaderen van oude relaties voor nieuwe samenwerkingen
- Het upsellen van hosting met een onderhoudsabonnement
- Het opzetten van een nieuwe product genaamd Kant-en-Klaar Websites in samenwerking met mijn eigen onderneming: Vidian Online.
sep. 2020
jul. 2023
Online Assistants
Projectmanager
Hoewel ik begon als praktijkopleider, was de insteek voor mij altijd relatiebeheer bij Online Assistants. Ik heb de werkzaamheden van de eigenaar-marketing op mij genomen. Hij ging zich op zijn beurt focussen op de groei van het bedrijf.

Hoewel ik de functie projectmanager al vrij lang bekleed, heb ik hier vooral veel van mijn bestaande kwaliteiten kunnen doorontwikkelen. Het bedrijf zelf is constant aan het groeien, waardoor je snel veel werk voor handen hebt.

Wat ik vooral merk, is dat ik mijn core capabilities inmiddels goed kan bundelen. Ik heb het dan over klantcontact, leiding geven, training en coaching van personeel en stagiaires, aftersales, klachtafhandeling en hier en daar wat consultatieve verkoop en verkoopondersteuning voor de sales tijgers.

Toch heb ik ook mijzelf ook weer kunnen ontwikkelen op persoonlijk vlak. Ik had van tijd tot tijd wat moeite met concentreren, plannen en prioriteiten stellen. Inmiddels heb ik mijn valkuilen kunnen overwinnen..

Als laatste een stukje kennis. Ik ben me namelijk erg gaan verdiepen in bedrijfsvoering. Dat betekent dat ik de afgelopen jaren heb geleerd en ondersteuning heb kunnen bieden in de administratie (facturatie, abonnementen, debiteurenbeheer, etc.) en personeelszaken zoals salaris, verzuim en verlof. Omdat ik projectmanager ben en dus het klantcontact verzorg, leek het ons vanzelfsprekend als ik mij ontferm over juridische zaken rondom debiteuren. Dat heeft mij veel geleerd over de rechten en plichten die opdrachtgevers en opdrachtnemers beiden hebben.
jul. 2020
jul. 2021
Online Assistants
Praktijkopleider
Dankzij mijn inzet tijdens een leuke en diverse stageperiode bij Online Assistants, heb ik een baan aangeboden gekregen. Tijdens mijn stageperiode (en in de laatste maanden van mijn bijbaantje) ben ik veel gaan nadenken over waar ik op dit moment van mijn leven lol in had. Dat merkte ik bij Easy Stuc en McDonald's Heteren: training, coaching en leiderschap.

In overleg met de eigenaren ben ik daarom begonnen bij Online Assistants als praktijkopleider. Ik heb in korte tijd veel geleerd over zowel de sales kant als de marketing kant binnen Online Assistants en met die kennis heb ik vrijwel direct na mijn stagetraject de eerste stagiaires mogen begeleiden.

Het begeleiden van stagiaires is een leuke en (ik zeg het eerlijk) soms vermoeiende uitdaging. Jongeren zijn nou eenmaal hardleers en ik ben daar soms het levende voorbeeld van.

In juli van 2021 heb ik na het begeleiden van meer dan 30 stagiaires de mantel even teruggegeven aan de eigenaar-marketing, omdat Online Assistants inmiddels zo veel gegroeid was dat het klantcontact mijn aandacht fulltime nodig had.
mrt. 2020
jun. 2020
Online Assistants
Stagiair Marketing & Sales
Bij Online Assistants heb ik meteen geleerd wat ik niet leuk vindt aan sales: koude acquisitie. Toch zit er weer een positieve keerzijde aan. Want tijdens het begin van mijn stage heb ik wel geleerd om mijzelf te motiveren om dit minder leuke werk te doen door bijvoorbeeld doelen te stellen en mijzelf uit te dagen op speelse manieren.

Toch werd mijn praktijkopleiders wel duidelijk dat mijn kwaliteiten ergens anders lagen. Namelijk achter de computer. Ik ben administratieve werkzaamheden gaan overnemen van één van de eigenaren, wie ik tevens begon te beschouwen als mijn manager. Hij gaat namelijk over de operationele kant van het bedrijf. De andere eigenaar ontfermde zich over de sales.

Ik heb me in het begin bezig gehouden met het maken van maandelijkse werkzaamheden rapportages, het inplannen van de nieuwe werkzaamheden, het maken van zoektermanalyses voor de sales en overige werkzaamheden. Al snel kwam hier e-mail bij. Het duurde niet lang voordat ik uit mijn eigen naam mocht e-mailen naar de klanten.

Hierin heeft mijn manager mij ontzettend veel geleerd wat betreft het communiceren met klanten. Het krachtige verschil tussen een appje, belletje of mailtje. Het aanbrengen van nuance in je woordkeuze of juist heel duidelijk moeten zijn en grenzen trekken. Ook het nadenken over eventuele (juridische) gevolgen wanneer je te maken hebt met ontevreden klanten heeft mij veel reality checks gegeven over de B2B-wereld.
jan. 2019
mrt. 2019
Easy-Stuc & Renovlies Nederland B.V.
Junior Accountmanager (stage)
Bij Easy Stuc heb ik in een B2C-omgeving kennis gemaakt met het gehele sales proces. Daarnaast kreeg ik echt een goede indruk van een small business kantooromgeving. Samen met mijn praktijkopleider in de showroom offertes maken, bouwtekeningen nameten en berekeningen maken, mails beantwoorden. Zo begon het althans...

Al gauw waren er dagen dat er te veel bezoekers in de showroom kwamen voor mijn praktijkopleider om allemaal te ondersteunen. De logische vraag van hem was of ik de bezoekers kon opvangen als hij nog bezig was. Ik had al eerder geluisterd naar zijn pitch en al vrij snel ging ik zelf aftastend wat leuke feitjes delen met bezoekers als ik ze mocht verwelkomen. Soms zei ik wel iets wat niet klopte, maar met de feedback van mijn leidinggevende heb ik mijzelf daarin kunnen verbeteren.

Van het een kwam natuurlijk het ander en uiteindelijk kreeg ik de gelegenheid om zelf de gesprekken te voeren. Voor mijn praktijkopleider was dit fijn, want hij draaide in het tweede deel van mijn stageperiode bijna het dubbele aantal afspraken van wat hij normaal kon draaien.

De consultatieve verkoop haalt iets in mij naar boven. Ik vind het leuk om mensen dingen te leren. Als ik er dan ook nog wat uit haal krijg ik een soort adrenaline rush. Dat merkte ik ook toen ik een handjevol sales tijdens deze stage binnen heb weten te halen.
okt. 2018
jun. 2020
McDonald's Heteren
Allround Vakkracht Fastfood
Bij McDonald's Heteren heb ik mijzelf op twee manieren kunnen ontwikkelen. Ik heb er zelf voor gekozen om mij te laten overplaatsen. Ik kwam in een volledig nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Bovendien heeft dit restaurant een McDrive. Dus ook weer nieuwe skills leren.

Toen ik net in Heteren kwam was ik de nieuwe. Raadzaam dus om een 'low profile' aan te nemen. Daarom heb ik toen de focus gelegd op het opdoen van meer horecakennis. Nieuwe skills leren, maar ook mijzelf meer verdiepen in de logistiek, management, en overige takken rondom het bedrijf.

Na verloop van tijd voelde het team als 'mijn team'. Ik maakte er onderdeel van uit. Toen ben ik mijn leiderschapskwaliteiten gaan ontwikkelen. Ik nam steeds meer initiatief in het aansturen van collega's en het zorg dragen voor de kraakhelderheid van het restaurant en de kwaliteit en snelheid van de service. Door hier op te focussen heb ik een mooie baan kunnen bemachtigen bij mijn tweede stagebedrijf: Online Assistants.
aug. 2015
sep. 2018
McDonald's Arnhem Kronenburg
Medewerker Fastfood
McDonald's Arnhem Kronenburg was mijn eerste werkervaring. Zoals iedereen leer je veel bij je eerste baantje. Bij de McDonald's is daar naar mijn mening het meeste variatie in te vinden. De werkvloer is verdeeld in stations - 7 in de keuken, 6 in de service en 4 extra als het restaurant een McDrive heeft. Die variatie hecht ik nog steeds veel waarde aan. Dat houdt werken leuk.

Afgezien van wat ik geleerd om met mijn handen te doen, is de McDonald's een echte maatstaf voor stressbestendigheid. Daarnaast vergt het werk een hoge mate van samenwerking en saamhorigheid. Dat zijn skills die ik vandaag de dag nog steeds toepas.
chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram